Назад

Sliven.net - БТПП представи проект RECULTIVATUR на туристическото изложение ITB в Берлин


 • БТПП представи проект RECULTIVATUR на туристическото изложение ITB в Берлин


  БТПП участва с проект RECULTIVATUR на ежегодния туристически панаир ITB Берлин, който се проведе в германската столица в периода 5 - 8 март. Палатата осигури участието и на 3-ма представители на браншови организации и фирми-членове от сектор туризъм с цел по-широко рекламиране на туристическите възможности на България и осигуряване на условия за директно договаряне на продукти и маршрути между българските представители и участващите чуждестранни партньори.
  Работната визита се осъществи в рамките на проект RЕCULTIVATUR, финансиран по програма за транснационално сътрудничество "Югоизточна Европа".
  На туристическата борса БТПП представи създадената географска информационна система ГИС - база данни, съдържаща информация за 4000 обекта от религиозен характер, намиращи се на територията на България, както и разпространи материали и информация за религиозни маршрути, предлагани в страната. В рамките на панаира бяха организирани различни обучителни семинари от водещи експерти в областта на туризма, представящи най-новите тенденции на пазара на туристически услуги. Делегацията участва в тематични презентации и дискусии, сред които:
  Туристически маршрути, дейности, атракции;
  Основни ресурси за нуждите на клиента и създаване на добавена стойност;
  Социални и мултимедийни инструменти за управление на туристически дестинации.
  ITB Берлин е водеща B2B-платформа за световната туристическа индустрия, в която тази година се включиха над 11 000 изложители, 113 000 професионалисти от 188 страни. България участва за 47-ми път с национален щанд, на който се представиха 46 туристически компании и организации.

  Линк

Назад