Назад

БТПП вписва категория "строителен предприемач" в регистъра си


 • БТПП вписва категория "строителен предприемач" в регистъра си


   Управителните съвети на Българската търговско-промишлена палата и Българската предприемаческа камара в строителството подписаха меморандум, който е продължение на усилията на Търговско-промишлената палата, икономическата категория „строителен предприемач” от тази година да стане част от националния класификатор на България.
  В цял свят преобладават търговските палати с доброволно членство. След промените редица палати в Европа, които са били изключително място за задължително членство, вече преминаха към доброволното членство. През май миналата година и в Сърбия е приет закон, който даде срок до 2 години да преминат към доброволно членство. Холандия, държава със смесена система на членуване, също е поела пътя към доброволното членство в търговските палати. Регистърът има съществено значение. Това, че някой е вписан в него, означава допълнителна сигурност на търговските партньори, които възлагат поръчки. 
  "Радвам се че УС на Българската предприемаческа камара със силната подкрепа на БТПП извоювахме икономическата категория – строителен предприемач, за която се борихме доста години да се легитимира на нашият пазар, което е един голям успех" - каза председателят на Българската предприемаческа камара в строителството (БПКСтр) Николин Гаврилов. Целта е да се регистрират всички фирми, които се припознават като строителни предприемачи в България.
  Фирмите, които се включат в регистъра трябва да имат дейност осъществяваща предприемачество и строителство. Да произвеждат един продукт и да го реализират на пазара като строителен предприемач. Да имат в екипа си човек с техническо образование, да нямат никакви задължения към държавните институции. 

  Линк

Назад