Назад

Николин Гаврилов: Извоювахме категорията „Строителен предприемач”


 • Николин Гаврилов: Извоювахме категорията „Строителен предприемач”


   
  София /КРОСС/  Извоювахме икономическата категория „Строителен предприемач”. Това заяви председателят на Българската предприемаческа камара в строителството /БПКСтр/ Николин Гаврилов след пописването на меморандум с Българската търговско-промишлена палата /БТПП/, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
  „Следващата стъпка е да регистрираме всички фирми, които се разпознават като строителни предприемачи”, обясни Гаврилов. 
  По думите му регистърът ще бъде публичен и всички форми, които се включат в него ще бъдат легитимни и ще имат възможност да се реализират на европейския пазар.
  За да се впише фирма в регистъра, тя трябва да е с регистрирана дейност, да произвежда поне един продукт, да има в екипа си човек с висше образование и да няма задължения към НАП и НОИ.
  „С тези критерии призоваваме всички, които се припознават като строителни предприемачи, да се регистрират”, каза шефът на БТПСтр.
  Гаврилов допълни, че регистрираните фирми ще се ползват и с по-голямо доверие от страна на банките, което може да им осигури кредити с по-малки лихви.
  Председателят на БТПП Цветан Симеонов обясни, че ролята на браншовите организации ще нараства все повече и секторите ще се управляват от неправителствените организации.
  /ЮТ/

  Линк

Назад