Назад

БНР ХОРИЗОНТ - Българските превозвачи готвят блокада на границата с Турция заради проблема с квотите за трансграничен превоз


 • Българските превозвачи готвят блокада на границата с Турция заради проблема с квотите за трансграничен превоз


   
  публикувано на 06.02.14 в 16:09
  Автор: Наталия Ганчовска
   
  Ако няма решение на проблема с квотите за трансграничен превоз, от идната седмица българските превозвачи ще блокират едностранно границата с Турция. Това съобщи за БНР заместник-председателят на Националното браншово сдружение Красимир Лалов:
   
  Понеже на нас направо ни омръзна турците да ни правят на маймуни, решихме, че ако те до неделя в 24 часа не се съгласят на среща с българската страна, за да се изчистят проблемите, ние едностранно ще затворим българо-турската граница от понеделник в 8 часа.
   
  От Турско-българската търговско-индустриална камара призоваха за повече търпение при уреждането на въпроса. Според Васил Пиронков от Управителния съвет на Камарата подобни действия на превозвачите няма да доведат до резултат:
   
  Всъщност няма защо да се затваря границата, защото аз ви обясних, че водим разговори с Турция. Турската страна изцяло е отклонила своя транспорт, така че и на Капъкуле, и на Хамза бейли абсолютно няма никакви турски камиони. Така че ние и да я затваряме, и да не я затваряме - нищо няма да се получи.
   
  Разрешителните за превоз през българо-турската граница са анулирани от 30-и януари.

  Линк

Назад