Назад

Хасковска Марица - Орешарски на форум на ХТПП за Трифон Зарезан


 • Орешарски на форум на ХТПП за Трифон Зарезан


  Министри, посланици, търговски представители към посолства в Република България, депутати, областни управители и кметове са сред поканените на Трифон Зарезан на Хасковската търговско-промишлена палата. Празникът ще се проведе за 19-и пореден път, а на него се очакват и гости от чужбина. 
  Зарязването на лозята ще бъде навръх 14 февруари в масивите на винарска изба "Кастра Рубра" в харманлийското с. Коларово. 
  Ден преди това ще се проведе съпътстващият празника бизнес форум. Актуални проблеми ще се обсъждат в зала "Марица" от 16 часа с премиера  Пламен Орешарски и икономическия министър Драгомир Стойнев. На форума ще присъства и Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата. Сред обсъжданите теми ще са политиката  на правителството за подобряване на бизнес средата чрез промени в законодателството за обществените поръчки и намаляване на административната тежест. 
  Коктейл и дегустация на вина и продукция на фирми от хранително-вкусовия бранш от региона ще се проведе също в четвъртък от 19:30 часа в  ресторанта на парк-хотел "Европа".

  Линк

Назад