Назад

Haskovo.net - Папазов отличен за сътрудничество с Хасковската търговско – промишлена палата


 • Папазов отличен за сътрудничество с Хасковската търговско – промишлена палата

  Хасковската търговско – промишлен палата /ХТПП? отличи личности и фирми, с които са си сътрудничели през годината  или са постигнали високи резултати, между които е и кметът на община Първомай Ангел Папазов. Това стана на проведения за деветнадесети път форум, посветен на празника Трифон Зарезан. В традиционното събитие на Хасковската търговско-промишлена палата тази година участваха министър-председателя на Република България, г-н Пламен Орешарски, министърът на икономиката и  енергетиката, г-н Драгомир Стойнев, министъра на отбраната, г-н Ангел Найденов, Председателят на БТПП, г-н Цветан Симеонов, Председателят на ХТПП, г-н Янчо Янев, областният управител на Хасково, г-н Кадир Исов, кметове от областта, представители на партньорски организации от Турция, както и представители на местния бизнес и на водещи фирми от цялата страна.
   
  Честването на празника започна с бизнес форум, който се проведе в залата на Областна администрация – Хасково с над 100 участници, който кметът на Първомайска община пропусна заради участието му в сесията на общински съвет и приема на Бюджет 2014.
   
  Министър-председателят, г-н Пламен Орешарски презентира на форума мерките за подпомагане дейността на българския бизнес. По време на форума бяха обсъдени темите: „Политика на правителството за подобряване на бизнес средата, чрез промени в законодателството за обществените поръчки и намаляване на административната тежест” и „Подкрепата на малките и средни предприятия – важно условие за развитие на икономиката”. Форумът завърши с поставяне на въпроси от представителите на бизнеса и дискусия.
   
  След форума се проведе изложба-дегустация на вина и хранителни продукти от региона и  официална церемония в парк хотел «Европа» с връчване на награди от Хасковската търговско-промишлена палата за постигнати високи резултати и съдействие за проспериране на българския бизнес на фирми и личности. Освен г-н Ангел Папазов отличени бяха и г-н Михаил Лисков, кмет на Община Харманли. За цялостен принос в развитието на ХТПП беше отличен г-н Минко Ангелов Фирмите „Мони Мес“ ЕООД, гр. Хасково- за инвестиции в месопреработвателния бранш; „Метал Груп Елит 2006“ ЕООД, гр. София – за активно участие в инициативи на ХТПП; „Лектра“ ООД, гр. Хасково получи сертификат, с който се дава право да използва марката на лоялен бизнес, създадена по проект „Маркет Контрол“, който ХТПП реализира през 2012 г. по Програма „Европейско териториално сътрудничество Гърция –  България 2007-2013”.

  Линк

Назад