Назад

Farmer - Бизнесът е против закриването на комисията по стоковите борси


 • Бизнесът е против закриването на комисията по стоковите борси


  Представители на бизнеса и администрацията се противопоставят на предложението Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/да бъде закрита, като функциите й бъдат прехвърлени към отдел в министерството на икономиката.
   
  На кръгла маса, проведена в Българската търговскопромишлена палата вчера, бяха обсъдени ппромените в Закона за стоковите борси и тържищата.
   
  Участие взеха представители на фирми и организации от областта на тържищата и стоковите борси, а също експерти от министерството на земеделието, агенцията по храните, комисията за защита на потребителите  и др.
   
  Бизнесът настоява да бъде запазена регулацията в бранша и тя да се осъществява от независим държавен орган.
   
  Главният изпълнителен директор на „Софийска стокова борса” Васил Симов и изпълнителният директор на Съюза на търговците на храните в България Александър Йоцев  изразиха категоричната си позиция за запазване на ДКСБТ, особено в период, в който държавата се бори с нерегламентирания внос на стоки, за много от които липсва и информация за произход и качество.
   
  „Ако няма държавна специализирана институция в България много трудно може да се осъществява контрол върху дейността на самозваните стокови борси и самозваните тържища“, уточни Симов.
   
  Председателят на палатата Цветан Симеонов увери присъстващите, че становищата, които бяха представени на кръглата маса, ще бъдат обобщени и предоставени на държавните институции.Farmer.bg

  Линк

Назад