Назад

Само 44% от фирмите ще раздадат бонуси за Великден


 • Само 44% от фирмите ще раздадат бонуси за Великден


   
  Заради несигурната икономическа среда компаниите, които ще раздадат бонуси за Великден, са 44%, според изследване на Българската търговско-промишлена палата сред нейните членове. Анализът обаче показва, че дори фирми, които имат икономическа възможност, няма да стимулират празнично служителите. 
  В същото време част от анкетираните мениджъри са обявили, че въпреки икономическия застой, в който се намират фирмите, които управляват, ще стимулират служителите си за великденските празници. Така се получава, че броят на фирмите в застой или спад взети заедно са по-малко от компаниите, които няма да раздадат добавки за празниците. 
  Около 74% от компаниите, планиращи бонуси, са избрали това да стане чрез пари. Други 7% ще раздадат ваучери, а близо 4% ще зарадват служителите си с подаръци. Независимо от състоянието на фирмата, и дали ще има възможност за празнично стимулиране, 54% от мениджърите са посочили, че биха стимулирали всичките си служители, докато останалите 46% - само определена част от персонала. 
  Според изследването на БТПП 35% от анкетираните очакват ръст и положително развитие на фирмите, които управляват в краткосрочен план. В същото време спад прогнозират – 26%, а застой – 39%. 

  Линк

Назад