Назад

Economy.bg - Индийска компания планира партньорство с български фирми в областта на машиностроенето


 • Индийска компания планира партньорство с български фирми в областта на машиностроенето


  Компанията е един от най-големите интегрирани инженерни комплекси в Индия

   

  Държавната индийска компания Heavy Engineering Corporation Ltd. има намерение да разшири дейността си и да сключи дългосрочно партньорство и сътрудничество с български фирми от бранша на машиностроенето. Индийската компания обмисля възможността за създаване на джойнт-венчър за изпълнение на съвместни проекти. Компанията разглежда България като най-подходящ център за работа с Балканските страни и страните от ЕС. 
   
  Това стана ясно по време на срещата между главния експерт по технологичните въпроси на държавната индийска компания Навеен Кумар Сингх и председателя на БТПП Цветан Симеонов. 
   
  Председателят на БТПП заяви готовност за подкрепа чрез предоставяне на контакти и възможност за срещи с представители на утвърдени български фирми от съответните браншове и държавните институции от сектора. Цветан Симеонов увери г-н Сингх, че БТПП ще насърчава и подкрепя всяка инициатива в интерес на двустранното икономическо сътрудничество. 
   
  Heavy Engineering Corporation Ltd. е един от най-големите интегрирани инженерни комплекси в Индия. Към момента фирмата има 600 млн. евро годишен оборот. Тя е производител и износител на всякакви машини, съоръжения и екипировки, необходими за тежкото машиностроене. Компанията е специализирана в секторите: минно дело, военна индустрия, стомана, енергетика, изграждане на жп инфраструктура и др. Тя предлага цялостно поддържане, сервиз и доставка на резервни части за машините и съоръженията.

  Линк

Назад