Назад

Novini.dir.bg - Безплатни митнически консултации за малките и средни предприятия предлага БТПП


 • Безплатни митнически консултации за малките и средни предприятия предлага БТПП


  Българската търговско-промишлена палата (БТПП) ще провежда безплатни митнически консултации за фирмите, ориентирани към износ през целия месец февруари, съобщиха от палатата.
   
  „Консултациите ще бъдат всяка сряда от 15 до 16 часа в сградата на БТПП", уточни пред БНР директорът на Центъра за професионално обучение към БТПП Маргарита Дамянова. По думите й една от причините да се предолжи тази услуга е констатирания интерес на българските фирми за разширяване на стокообмена.
   
  Това е още една възможност на БТПП да подкрепи на малките и средни предприятия, независимо от бранша, в който работят. „Обръщаме се към малките и средни предприятия, защото точно те имат необходимост да бъдат подпомогнати при осъществяване на своята външнотърговска дейност", призова Дамянова.
   
  Фирмите ще бъдат подпомагани от началото на външнотърговската сделка до нейното осъществяване. Дамянова обясни, че най-много въпроси има за документите, които трябва да придружават сделката. „Това, което ми прави впечатление е, че недостатъчно се познават различните митнически режими, съответно международните споразумение, свързани с търговията и  митнически конвенции и предполагам, че повечето от въпросите ще бъдат насочени към тези теми", разясни директорът на Центъра за професионално обучение към БТПП.

  Линк

Назад