Назад

myPR- Ще се проведе кръгла маса за промените в Закона за стоковите борси и тържищата


 • Ще се проведе кръгла маса за промените в Закона за стоковите борси и тържищата


  По повод на публикувания за обществено обсъждане на сайта на Министерството на икономиката и енергетиката - Законопроект за изменение и допълнение на закона за стоковите борси и тържища, представители от бранша на стоковите борси и тържища се срещнаха с председателя на БТПП Цветан Симеонов. На срещата присъстваха Васил Симов - председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на Софийска стокова борса, доц. д-р Симеон Елазаров - член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Софийска стокова борса, Едуард Стойчев - председател на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата.
   
  Съгласувана беше идеята за провеждане на кръгла маса, на която да се обсъди законопроектът. На обсъждането ще бъдат поканени вицепремиерът Даниела Бобева, министърът на икономиката и енергетиката, министърът на земеделието и храните, изпълнителният директор на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) и председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП). Ще присъстват също делови лица, ангажирани в бранша, така и експерти, научни работници, журналисти и всички, които проявяват интерес.
   
  Кръглата маса ще се проведе на 12 февруари 2014 г. от 10:00 часа в БТПП (зала А). В същия ден е предвидена и пресконференция от 11:30 часа в зала Б.
   
  Законопроект за изменение и допълнение на закона за стоковите борси и тържища - http://www.mi.government.bg/bg/news/mie-predlaga-za-obshtestveno-obsajdane-proekt-na-zid-na-zakona-za-stokovite-borsi-i-tarjishtata-1508.html
   
  Регистрация за участие - http://www.bcci.bg/payment_bcci/index.php?act=semview&id=322 

  Линк

Назад