Назад

TV Bulgaria on Air - БТПП алармира за нерегламентирано ползване на баркодове


 • БТПП алармира за нерегламентирано ползване на баркодове


  От палатата настояват за по-строг контрол от страна на държавата.
   
   
  За случаи на нерегламентирано използване на баркодове алармираха от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) по-рано тази седмица. От организацията ще пуснат безплатно мобилно приложение за проверка на баркодовете, настояват и за строги мерки срещу нерегламентирано им използване.
   
  „Нерегламентираното използване на баркодове се изразява в няколко форми. Основната е тогава, когато една фирма никога не се интересува по легитимен път да си представи необходимите документи, да докаже своето съществуване, да докаже своите продукти, да получи код. В други случаи пък фирми продължават да използват баркодове, без да имат право на това, защото са спрели да плащат нужната за това сума“, обясни пред камерата на Bulgarai On Air председателят на БТПП Цветан Симеонов. Той поясни, че причините за нерегламентираното употреба на баркодове от страна на някои фирми са различни.
  Някои компании отказват да плащат дори символична сума. Други пък отказват да бъдат коректни, защото продукцията им е некачествена и като използват чужди баркодове, се крият успешно от проверки.
   
  От търговско-промишлената палата настояват за по-сериозен контрол от страна на институциите. За да се улеснят потребителите до два месеца от БТПП ще пуснат специално мобилно приложение, което ще позволи проверка на баркодовете чрез мобилни телефони.
  С председателят на търговско-промишлената палата Цветан Симеонов разговаря Вяра Петрова. Вижте повече във видеото.

  Линк

Назад