Назад

Thenews.bg - Среща с евродепутата Метин Казак


 • Среща с евродепутата Метин Казак


  Метин Казак, член на Европейския парламент и Айсун Авджиев, координатор на информационните офиси на Метин Казак в България посетиха БТПП и се срещнаха с председателя на Палатата Цветан Симеонов.
   
  Целта на работното посещение бе обсъждане на преговорите на Европейския съюз за сключване на споразумения за свободна търговия със САЩ и Япония. Констатирана бе необходимостта от ускоряване на хода на преговорите. Цветан Симеонов сподели, че бизнесът трябва да бъде по-активен относно европейското законодателство и да изрази своето мнение. 
   
  В тази връзка, БТПП, съвместно с Метин Казак, ще организират дискусия на тема: „Споразумението за трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство между Европейския съюз и Съединените щати - възможности и предизвикателства за българския бизнес”, която ще състои първата половина на месец февруари в сградата на БТПП. Предвижда се в дискусията да вземат участие представители на генерална дирекция „Търговия” на Европейската комисия, представители на правителството от ресорните министерства, на Американското посолство в София, както и икономисти –експерти, и представители на бизнеса.
   
  Събитието ще даде възможност на бизнеса да зададе своите въпроси, да получи информация от професионалистите в областта и да изкаже своята позиция.
   
  За повече информация и предварително записване - дирекция “Международно сътрудничество и международни организации”,  имейл: m.markova@bcci.bg, тел. 02/8117494

  Линк

Назад