Назад

citybuild.bg - НАШИ ФИРМИ СЕ НАСОЧВАТ КЪМ ГЕРМАНИЯ, РУСИЯ И ТУРЦИЯ ЗА БИЗНЕС ПЪТУВАНИЯ


 • НАШИ ФИРМИ СЕ НАСОЧВАТ КЪМ ГЕРМАНИЯ, РУСИЯ И ТУРЦИЯ ЗА БИЗНЕС ПЪТУВАНИЯ

  09.01.2014 / 11:28 - citybuild.bg
  Машиностроенето, услугите и строителството са секторите, към които най-много от анкетираните имат интерес за срещи с потенциални бизнес партньори от чужбина.
   
  На второ място се нареждат Китай и Сърбия, които са предпочитани за бизнес посещения от една трета от фирмите. Това показват резултатите от проведено от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) допитване за страните, към които членовете на Палатата проявяват интерес за бизнес визити през новата година. Проучването е проведено по електронен път в края на декември 2013 година.
   
  Като цяло към държавите от ЕС (с изключение на Германия) се наблюдава по-слаб интерес за бизнес посещения, в сравнение с посочените по-горе европейски или азиатски страни. Въпреки това, най-предпочитани от ЕС се очертават Белгия, Великобритания, Гърция, Италия, Полша и Холандия, към които всяка пета фирма проявява интерес за бизнес пътуване.
   
  Намерението за износ на български стоки зад граница е водеща причина за бизнес пътуванията - при почти 80% от членовете на БТПП. Същевременно, около половината от фирмите (47%) се ориентират и към търсене на чуждестранни партньори за съвместни инвестиции в България.
   
  Машиностроенето, услугите, строителството, производството на хранителни продукти и електрониката са секторите, към които най-много от анкетираните имат интерес за срещи с потенциални бизнес партньори от чужбина.

  Линк

Назад