Назад

ФАКТИ.БГ- БТПП пое ротационното председателство на Бизнес съвета на ОЧИС


 • БТПП пое ротационното председателство на Бизнес съвета на ОЧИС


  От началото на 2014 г.БТПП пое председателството на Бизнес съвета към Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС). Това бе потвърдено още на 9 декември 2013 г., на 47-ата редовна среща на Бизнес съвета в Ереван, Армения, след като Албания и Азербайджан отклониха ротационното председателство. На заседанието Палатата представи програмата за периода януари - юни 2014.
   
  Приоритети на БТПП по време на председателството са транспорт, логистика, регионално сътрудничество, стимулиране на МСП и сигурност.
   
  Още от началото на тази година Палатата подготвя събития, насочени към активизиране отношенията между страните от Черноморския регион, в т.ч. на европейската политика на взаимодействие (синергия) със страните от този регион и увеличаване на видимостта на организацията в Европейския съюз. Акцент ще се постави върху проекто-ориентирания подход в регионалното сътрудничество.
   
  Сред планираните събития са 48-ата среща на Борда на директорите на Бизнес съвета към Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС). БТПП ще предостави общ щанд на палатите от ЧИС по време на изложението "Security Expo 2014“ , което се предвижда да се проведе в периода 19 - 22 март в София. Съвместно с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ще се организира бизнес форум с фирми от Черноморския регион.
   
  През май се планира второ мероприятие и бизнес форум с акцент транспорт и логистика, в контекста на реализацията на водещи проекти на ОЧИС в областта на транспортната инфраструктура, по-точно проектът "Черноморски автомагистрален пръстен" и проектът за развитие на морските магистрали в региона на ОЧИС.

  Линк

Назад