Назад

Пакт за финансова стабилност на страната


 • БТПП: Разговорите с министъра на финансите ще продължат
   

  Българската търговско-промишлена палата (БТТП) подкрепя идеята за приемане на Пакт за финансова стабилност на страната, като разговорите за изработване на конкретните текстове ще продължат. Това решиха министърът на финансите Симеон Дянков и председателят на работодателската организация Цветан Симеонов.

  Ние сме в ситуацията да отчетем крачка пред останалите ни европейски партньори след като и румънският, и унгарският премиер поставиха въпроса за приемане на Пакт за финансова стабилност на техните страни, като това да бъде направено с промени в конституциите, каза вицепремиерът Симеон Дянков.

  Пактът може да позволи да се ограничи раздуването на администрацията и това да е решение с траен характер, коментира Цветан Симеонов. Бяха дискутирани въпросите за промените в т. нар. Закон за комисията на Кушлев и синхрона между нея и прокуратурата, МВР, Министерството на правосъдието, НАП и другите контролни органи. Беше обсъдена възможността за попълване и управление на пенсионните фондове, регистрацията на фирми и чуждестранни търговски представителства в страната, за активиране възможностите на публично-частните парньорства и за ползата от опита на големите търговски вериги в интерес на потребителите.


  Линк

 • Пакт за финансова стабилност на страната
   
  15 Март 2011, Вторник
  Симеон Дянков се срещна с ръководството Българската търговско-промишлена палата за Пакт за финансова стабилност на страната
  Българската търговско-промишлена палата (БТПП) подкрепи идеята за приемане на Пакт за финансова стабилност на страната. Изработване на конкретите текстове предстои.
    
  Според Дянков, България е в ситуацията да отчете крачка пред останалите европейски партньори. 
  Пактът може да позволи да се ограничи раздуването на администрацията и това да е решение с траен характер – коментира Цветан Симеонов. Бяха дискутирани въпросите за промените в така наречения закон за комисията на Кушлев и синхрона между нея и прокуратурата, МВР, Министерството на правосъдието, НАП и другите контролни органи. Беше обсъдена възможността за попълване и управление на пенсионните фондове, регистрацията на фирми и чудестранни търговски представителства в страната, за активиране възможностите на публично-частните парньорства и за ползата от опита на големите търговски вериги в интерес на потребителите. 
  Ръководството на БТПП обеща в близки дни да представи на държавните органи в това число и на финансовия министър копие от отчета за работата на Палатата през 2010 година в полза на бизнеса, от който е видно как без пари от данъкоплатците могат да бъдат постигнати добри резултати. 
  Вицепремиерът Дянков предприе поредица от срещи с бизнеса, на които да представи проекта си. 

  Линк

Назад