Назад

AГРОЗОНА - Проверяваме с мобилен телефон произхода на храните


 • Проверяваме с мобилен телефон произхода на храните

  Шефът на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов съобщи, че се работи върху система, която ще направи баркодовете достъпни на мобилните устройства на потребителите така, че в реално време те да могат да получават информация за съответната стока. Това стана на кръгла маса по повод подписването на „Коледен пакт” за недопускане на некачествени продукти на българския пазар, организирана от в. Стандарт.
   
  Симеонов подчерта, че очаква по-засилен контрол както от страна на държавата, така и от фирмите в хранително-вкусовия бранш.
  На кръглата маса министърът на земеделието и храните Димитър Греков обяви плановете на земеделското министерство, българските продукти да навлязат в големите вериги за хранителни стоки. Според министъра в момента няма достатъчно земеделска продукция, която да бъде предалгана в големите вериги. „Няма суровини достатъчно дори за преработвателите“, заяви той и обясни: „Затова направихме регистър и ще следим колко български стоки ще бъдат регистрирани от един плод и зеленчук“.
  Лилия Александрова

  Линк

Назад