Назад

f2fTV - БТПП настоява за реално стимулиране на икономическия растеж на МСП и предлага нормативни промени


 • Публикувано на декември 13, 2013 от f2f tv в Новини computer_handsСписък неотложни мерки за стимулиране на икономическия растеж оправи БТПП към властта. Предложенията са за облекчаване на дейността на микро-, малките и средни предприятия чрез изменения


  Публикувано на декември 13, 2013 от f2f tv в Новини
   computer_handsСписък неотложни мерки за стимулиране на икономическия растеж оправи БТПП към властта. Предложенията са за облекчаване на дейността на микро-, малките и средни предприятия чрез изменения в нормативната уредба и са изпратени официално до премиера, членове на кабинета, съветници на президента, парламентарни комисии.
   
  Различни излишни изисквания отежняват условията за правене на бизнес в България и е крайно време да отпаднат, категоричен е председателят на БТПП Цветан Симеонов. Той подчерта, че административните тежести за бизнеса, които надхвърлят европейските изискания трябва да бъдат отменени или редуцирани. „Ако искаме да бъдем по-привлекателни за инвеститорите и да насърчим предприемаческите умения и реализирането им в практиката, трябва бизнесът да бъде облекчен“, заяви Цветан Симеонов при откриването на кръгла маса на Съвета по иновации в БТПП за оценката на интелектуалния труд в България. Темата е особено актуална, тъй като в България средствата за наука са недостатъчни, а именно иновациите са двигател за икономически растеж и развитие, отбеляза още председателят на БТПП и подчерта, че Палатата прави всичко възможно, за да стимулира малкия и среден бизнес в страната.
   
  В предложенията на БТПП за облекчаване на бизнес средата се посочва, че под натиска на различни структури и организации бяха приети мерки със спорен характер от гледна точка на работодателя и се визира увеличаването на минималната работна заплата, без отчитане на нивото на производителност на труда. Увеличен беше максималният осигурителен праг, отново без да бъде отчетено въздействието върху икономическите сектори, се изтъква още в писмото до управляващите и се изразява тревога от забавянето на реформите в администрацията.
   
   източник: пресцентър БТПП

  Линк

Назад