Назад

Общият брой на фирмите членуващи в GS1 България достигна 3900


 • Общият брой на фирмите членуващи в GS1 България достигна 3900


   
  11 март 2011 17:05  
  София /КРОСС/ На проведеното в БТПП редовно заседание на Съвета на GS1 България беше отчетено, че броят на фирмите-членове на асоциацията, която разработва и поддържа глобални стандарти, е достигнал до 3900, като през 2010 година са се присъединили нови 316 фирми, съобщиха от БТПП.
  Пред членовете на Бюрото Председателят на GS1 Цветан Симеонов напомни, че през изминалите години фирмите, които членуват в GS1 България са нараствали средно с 300 на година. Изпълнителният секретар  Христо Содев представи новости и идеи от наскоро проведения годишен глобален форум на GS1 в Брюксел.
  Бяха обсъдени възможностите за развитие на кодирането по стандартите на GS1 свързани със сферата на здравеопазването. Стандартите GS1 са в основата на иновационни услуги, които имат за цел да подобрят живота на потребителите. Производители на маркови стоки и търговци, чрез разработени съвместно с GS1 решения в рамките на направлението MobilCom, използват мобилните телефони, за да предложат на потребителите по-големи възможности за пазаруване и по-добри услуги. GS1 България планира да запознае българския потребител с възможностите на подобни приложения.
  GS1 e световна асоциация, която разработва и поддържа глобални стандарти, позволяващи идентификация и предаване на информация за стоки, услуги, логистични единици, локации и амбалаж за многократна употреба по веригите за търсене и предлагане. Стандартите се ползват във всички отрасли и улесняват търговията, като комбинират използването на уникални идентификационни номера с носители на данни и процеса на електронната търговия.
  GS1 е нестопанска организация, неутрална спрямо бизнес партньорите и се ръководи от нуждите на потребителите на нейните стандарти. GS1 обслужва както големите мултинационални компании, така малките и средни предприятия. Тя е платформа за сътрудничество между бизнес партньорите.
  /КП/

  Линк

Назад