Назад

Стандарт - "Стандарт" взе наградата на бизнеса


 • "Стандарт" взе наградата на бизнеса


  София. Вестник "Стандарт" взе голямата награда на Българската търговско-промишлена палата в раздел "Медия". За 20-и пореден път бяха връчени годишните награди на БТПП за бизнеса. Наградата за обективно представяне на организацията в деловия живот на страната взе главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова.
   
  При връчването на наградите премиерът Пламен Орешарски заяви, че такива примери за успешен бизнес трябва да бъдат стимулирани. "Надявам се с общи усилия да се увеличават номинираните за награди, за да може България да се развива като успешно място за правене на бизнес", каза премиерът.
   
  Първо място в категорията "Топ 100 фирми", класирани по максимална печалба на 100 лв. собствен капитал през 2012 г., получи "Спорт лайн елит". Наградата е грамота и бронзова статуетка "Хермес". Друг носител на награда е фирма "Ивелинстрой", класирана по изменението на нетните приходи от продажби. За най-добра браншова организация беше определена Българска асоциация на търговците на медицински изделия.
   
  От тази година БТПП въвежда нова категория "Топ 100 фирми", класирани по намаление на задълженията през 2012 г. при реализирана печалба и ръст на нетните приходи от продажби. Тази награда е много актуална за времето на криза, тъй като показва възможностите на предприемачите от губещи за една година да се превърнат в печеливши. Неин носител за 2012 г. е фирма "Токоми". Палатата отличи и приноса за развитието на двустранни икономически отношения. Носител на тази награди е румънският посланик Антон Пакурецу, а за най-успешен търговски представител беше обявен Александър Миличевич, съветник по търговските въпроси в посолството на Сърбия. "Благоевград БТ" взе наградата в категорията "Топ 50 фирми", класирани по изменение на финансовия резултат. В различните категории награди получиха Параходство "Български морски флот", "Биовет", "Златна Панега Цимент", "Мобилтел", "Амилум България" и "Мини Марица-изток".

  Линк

Назад