Назад

TV Европа - Бюджет 2014 е изпълним, но ни оставя в застой, смятат от БТППБюджет 2014 е изпълним, но ни оставя в застой, смятат от БТПП


 • Бюджет 2014 е изпълним, но ни оставя в застой, смятат от БТПП

  Председателят на Българската търговско–промишлена палата Цветан Симеонов определи като изпълним бюджета за 2014 г. Той коментира и протестите на фотоволтаиците, като според него готвената такса от 20% от оборота им може да доведе до криза в сектора.
   
  Бюджетът за 2014 г. е изпълним, но с него продължаваме да тъпчем на място. Това заяви председателят на Българската търговско–промишлена палата Цветан Симеонов. Причината е, че България не е успяла да постигне предпоставките, необходими за подем на икономиката през изминалата година и затова от бюджет 2014 не може да се очаква да доведе до ръст.
   
  Цветан Симеонов коментира и протестите на фотоволтаиците, които започнаха в понеделник. Производителите на зелена енергия протестират след предложението на „Атака” да се въведе такса в размер на 20% от оборота им. Според председателя на БТПП подобен налог може да доведе до стагнация в сектора и отказване на евентуални инвеститори.
   
  Не се очаква да има подобрение в бизнес климата през 2014 според оценката на БТПП. Малко по-добри са очакванията за покачване на износа, както и за увеличаването на заетостта. По данни на организацията най-песимистични са прогнозите на фирмите за продажбата на стоките им в страната, защото през следващата година не се предвижда покачване на доходите на българите.

  Линк

Назад