Назад

INDUSTRYINFO.bg - Над 100 участници се включиха в ''Предложението на Япония за умно общество 2020''


 • Над 100 участници се включиха в ''Предложението на Япония за умно общество 2020''

  Повече от 100 бяха участниците, които присъстваха по време на проведената в София конференция „Предложението на Япония за умно общество 2020“. Сред тях бяха представители на бизнеса, на обществени организации и на академичните среди.

  Лекция по темата представи ръководителят на отдел „Насърчаване на бизнеса към интелигентно управление на търсенето, умни градски проекти и бизнес проекти за социална иновация“ в японската компания HITACHI Фумитоши Емура.
   
  Той представи различни идеи за социални иновации и практически примери, въз основа на опита и проектите реализирани досега от компанията във Великобритания, в Мауи (САЩ) и в Малага (Испания).

  Представени бяха възможности за оптимизация на предлагането и търсенето на енергия от възобновяеми източници, ефективното използване на електроенергия чрез „интелигентна мрежа“, както и наблюдение на потреблението на енергия в дома чрез използването на „интелигентни датчици“. Предложенията представляват комбинация от различни технологични мерки за постигането на нов вид обществена инфраструктура. 
   
  След лекцията последва оживена дискусия по въпроси, насочени най-вече към възможностите за реализиране на подобни проекти в България.

  - See more at: http://industryinfo.bg/statiadetails.aspx?id=7893#sthash.knhxKUs4.dpuf


  Линк

Назад