Назад

Подготвя се посещение на бизнесмени от Ирак в България


 • Подготвя се посещение на бизнесмени от Ирак в България


   
  На среща в Българската търговско-промишлена палатамежду Иван Стоименов, главен секретар на БТПП и Кадъм О. Джабир, търговски съветник към посолството на Ирак, е бил обсъден интересът на Федерацията на иракските търговски палати да изпрати в България бизнес делегация през 2011 година. Информацията е от пресцентъра на БТПП. 
  Джабир е споделил, че страната му работи много успешно със своите съседи – Сирия, Иран и Турция, и се надява на по-широко сътрудничество с български фирми и България по принцип, като най-близка страна от Европейския съюз. Той е информирал, че интересът на българските фирми към Ирак нараства – посолството в София издава визи на поне 15 представители на бизнеса от България всеки месец. Дори в момента на срещата български строителни фирми са на преговори в Багдат. 
  Главният секретар на БТПП е получил от името на иракското посолство информация за предстоящо посещение на бизнесмени от Федерацията на иракските търговски палати през 2011 г. и е потвърди готовността на БТПП да сътрудничи за осъществяване на полезна визита и организиране на съответните срещи с български партньори. 
  Посещението се планира през месец септември 2011 година

  Линк

Назад