Назад

Подготвя се посещение на бизнесмени от Ирак в България


 • Подготвя се посещение на бизнесмени от Ирак в България
   
  София /КРОСС/ На среща в Българската търговско-промишлена палата, проведена днес между Иван Стоименов, гл.секретар на БТПП и  Кадъм О. Джабир, търговски съветник към посолството на Ирак бе обсъден интересът на Федерацията на иракските търговски палати да изпрати в България бизнес делегация през 2011 г., съобщиха от БТПП.

  Г-н Джабир сподели, че страната му работи много успешно със своите съседи - Сирия, Иран и Турция и се надява на по-широко сътрудничество с български фирми и България по принцип, като най-близка страна от Европейския съюз. Той информира, че интересът на българските фирми към Ирак нараства - посолството в София издава визи на поне 15 представители на бизнеса от България всеки месец. Дори в момента на срещата български строителни фирми са на преговори в Багдат.

  Г-н Стоименов получи от името на иракското посолство информация за предстоящо посещение на бизнесмени от Федерацията на иракските търговски палати през 2011 г. и потвърди готовността на БТПП да сътрудничи за осъществяване на полезна визита и организиране на съответните срещи с български партньори. Посещението се планира през месец септември 2011 г.

  /КП/  Линк

 • Интересът на българските фирми към Ирак нараства


   

  Интересът на българските фирми към Ирак нараства - посолството в София издава визи на поне 15 представители на родния бизнес всеки месец. Това стана ясно на среща в Българската търговско-промишлена палата между Иван Стоименов, гл. секретар на БТПП и Кадъм О. Джабир, търговски съветник към посолството на Ирак.

  По време на срещата бе обсъден интересът на Федерацията на иракските търговски палати да изпрати в България бизнес делегация през 2011 г.

  Стоименов получи от името на иракското посолство информация за предстоящо посещение на бизнесмени от Федерацията на иракските търговски палати през 2011 г.


  Линк

 • Подготвя се посещение на бизнесмени от Ирак в България
   
  14:37  07/03/2011София (Пресклуб) — MMXI - 30750 
  На среща в Българската търговско-промишлена палата между г-н Иван Стоименов, гл. секретар на БТПП и г-н Кадъм О. Джабир, търговски съветник към посолството на Ирак бе обсъден интересът на Федерацията на иракските търговски палати да изпрати в България бизнес делегация през 2011 г. Това съобщи Пресслужбата на Палатата.
  Г-н Джабир сподели, че страната му работи много успешно със своите съседи – Сирия, Иран и Турция и се надява на по-широко сътрудничество с български фирми и България по принцип, като най-близка страна от Европейския съюз. Той информира, че интересът на българските фирми към Ирак нараства – посолството в София издава визи на поне 15 представители на бизнеса от България всеки месец. Дори в момента на срещата български строителни фирми са на преговори в Багдат. 
  Г-н Стоименов получи от името на иракското посолство информация за предстоящо посещение на бизнесмени от Федерацията на иракските търговски палати през 2011 г. и потвърди готовността на БТПП да сътрудничи за осъществяване на полезна визита и организиране на съответните срещи с български партньори. Посещението се планира през месец септември 2011 

  Линк

Назад