Назад

DARIK News - От Реформаторския блок са представили пакет от спешни мерки в икономиката


 • Пакет от спешни мерки в икономиката са представили от Реформаторския блок на работна среща с ръководството и експерти от Българската търговско-промишлена палата (БТПП), съобщиха от пресцентъра на палатата. Било е констатирано съвпадение в позициите по ре


  Пакет от спешни мерки в икономиката са представили от Реформаторския блок на работна среща с ръководството и експерти от Българската търговско-промишлена палата (БТПП), съобщиха от пресцентъра на палатата.
   
  Било е констатирано съвпадение в позициите по редица от дискутираните теми, например по отношение на необходимостта от намаляване на административната тежест за бизнеса, се посочва в съобщението.
   
  От БТПП са подчертали, че настояват за действия, които ще подобрят бизнес средата като цяло в страната. Според провежданите от БТПП проучвания, по-успешната инвестиционна дейност зависи основно от два фактора - администрацията да стане по-ефективна и да намалее корупцията в публичните среди.
   
  От БТПП са изразили резерви към въвеждането на необлагаем минимум. Такава мярка е стъпка към прогресивното данъчно облагане, което няма да допринесе за повишаване на приходите в бюджета, смятат от палатата.
   
   

  Линк

Назад