Назад

Бизнесът от Саудитска Арабия иска директна въздушна линия с България


 • Бизнесът от Саудитска Арабия иска директна въздушна линия с България


   
  Желанието за откриване на директна въздушна линия между Саудитска Арабия и България бе един от акцентите в изказването на генералния секретар на Съвета на саудитските бизнес камари Палад Салех ал-Султан по време на срещата му с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
  Българският министър води официална делегация и бизнес делегацията на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) в Саудитска Арабия. Министър Трайков е на посещение в Рияд  за участие в Международния енергиен форум на 22 февруари.
  Министър Трайков запозна домакините си с условията за инвестиции в България, както и с възможностите на страната да изнася качествена продукция в областта на фармацевтичната промишленост, електротехниката, машиностроенето, хранително-вкусовата промишленост, селското стопанство и др.  Съветът на саудитските бизнес камари и БТПП подписаха Споразумение за сътрудничество. Предстои създаването на саудитско-български бизнес съвет, който трябва да активизира допълнително икономическите връзки между двете държави.
  В програмата на министър Трайков са предвидении и срещи с министъра на петрола и минералните ресурси на Саудитска Арабия Али ал-Наими и министъра на търговията и индустрията Абдула Ахмед Зайнал Риза.

  Линк

Назад