Назад

Econ.bg - Предлагат фирмите да кандидатстват по обществени поръчки онлайн


 • Предлагат фирмите да кандидатстват по обществени поръчки онлайн


  Фирмите да кандидатстват за обществени поръчки по електронен път, предлага председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. Днес той проведе във Велико Търново традиционната си среща с представители на бизнеса и кметове на общини.
   
  Най-големите проблеми за великотърновските фирми са местните данъци, транспорта и инфраструктурата, сочи анкета на БТПП направена сред местния бизнес. Фирмите показват удовлетвореност от услугите на местната администрация, но бизнесът не е доволен от прозрачността в обществените поръчки и начина на тяхното провеждане.
   
  В интервю за Sever.bg Симеонов заяви, че БТПП иска нулева ставка върху печалбата в региони, където има по-висока от средната за страната безработица, т.е да не е 1 % като при другите, а нулева. "Има коментари и за първоначалния праг да се намали от 35% и да стане 20% за фирмите, които да се класират за този нулев данък. После въведоха да го ползват само тези, които имат над 30 работника. Но кой отива в тези общини да разкрие 30 работни места? Искаме да няма такъв критерий", каза той.
   
  Според Симеонов бизнесът се отнася негативно към напреженията в страната. Има неизвестност към това, което ще се случи. А за привличане на инвеститори трябва да има спокойна обстановка и предвидливост в по-дългосрочен план.

  Линк

Назад