Назад

Министър Тотю Младенов журира дамски конкурс


 • Министър Тотю Младенов журира дамски конкурс  Клубът на жените предприемачи обяви официално учредяването на нов конкурс „Жена предприемач и жена мениджър на годината”. На пресконференция в Българската търговско-промишлена палата Мариана Печеян - председател на клуба, и изтъкнати дами от различни сфери на бизнеса декларираха амбицията си да продължат да подкрепят жените, които развиват свой бизнес, независимо от икономическата криза.
  Клубът се отказва от конкурса „Бизнес дама на годината”, тъй като марката, собственост на издателите на списание „Ние, жените”, е била продадена на друг собственик.
  „Като жени, които приветстваме професионализма в бизнеса, ние ценим традицията и искаме да съхраним духа й. За нашия клуб Националният конкурс за водещите дами в бизнеса е обществено значима кауза. Затова ние обособихме свой конкурс, чиято мисия е да представи пред нашата общественост българската жена от реалния бизнес, с нейния реален обществен принос”, пише в специална декларация на Клуба на жените предприемачи и мениджъри в България.
  Новата инициатива има подкрепата на първата дама на България Зорка Първанова, на Българската търговско-промишлена палата, на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, на банкера Левон Хампарцумян.
  Заключителният етап на първото издание на състезанието ще се проведе на 19 май 2011 г. от 19.00 ч в залите на хотел „Шератон“. Председател на журито, което ще определи отличилите се жени – предприемачи и мениджъри, е министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. 
  Клубът на жените предприемачи и мениджъри обединява усилията на над 100 дами, които работят успешно в различни сфери на бизнеса – машиностроене, лека промишленост, селско стопанство, печатно дело. 
   
  Линк

Назад