Назад

БНТ - БТПП представи 100-те най-добри компании за 2012


 • БТПП представи 100-те най-добри компании за 2012


  25 на сто от фирмите вече усещат резултатите от мерките на правителството да връща ДДС навреме. Това обобщи председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов при представянето на 100-те най-добри компании у нас за миналата година. Той допълни, че все още има какво да се желае за намаляването на задлъжнялостта между компаниите.
   
  Препоръките на Палатата са в бюджета за догодина да се предвидят средства за подобряване бизнес средата и подкрепа на икономическия растеж. С 55 на сто се е увеличила печалбата на първите 100 фирми на пазара, показва класацията на Българската търговско-промишлена палата. През миналата година една компания е печелила средно с около 130 хиляди лева повече, отколкото през 2011-та. 
   
  Цветан Симеонов обобщи, че пазарът у нас дава шанс и на новопоявяващи се фирми, стига те да са с добри ръководители и да имат идеи как да се справят с кризата.
   
  "Въпреки всичките трудности, има доста фирми, представени от строителния сектор и машиностроенето. Въпреки че някои специалисти считат, че не е толкова перспективно, се оказва, че машиностроителните фирми дават добри резултати. Една голяма част от успешните фирми са в сферата на услугите. Има и в транспорта, има и фирми даже и от селското стопанство, успешно справили се със задачата да се преборят с кризата", каза още председателят на БТПП.
  Автор: Велина Сашева

  Линк

Назад