Назад

Econonic - София и Белград може да се свържат с магистрала


 • София и Белград може да се свържат с магистрала


  София и Белград могат да бъдат първите две балкански столици, които да се свържат с магистрала. Това предложи председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов по време на специално организирания от БТПП Българо-сръбски бизнес-форум. На него присъстваха българският президент Росен Плевнелиев и сръбският му колега Томислав Николич.
   
  "Работете заедно, произвеждайте заедно, инвестирайте от България в Сърбия и от Сърбия в България. Ние като президенти можем само да ви окуражим", заяви българският държавен глава. Той подчерта, че България ще подкрепя европейското развитие на Сърбия и изтъкна, че двете страни заедно изграждат общи проекти, както и че стартират нови инициативи с общоевропейско значение.
   
  Форумът, в който взеха участие над 100 български и 30 сръбски фирми, беше открит от двамата президенти. И Росен Плевнелиев, и Томислав Николич изтъкнаха, че потенциалът за двустранно сътрудничество в икономиката е голям и че оползотворяването му е от взаимен интерес.
   
  Именно защото съществува този потенциал, БТПП и Търговско-промишлената палата (ТПП) на Сърбия, както и новосформираната Българо-сръбска търговско-промишлена камара, ще работят активно за неговата по-пълна реализация, заяви председателят на БТПП. Той също изрази задоволство от европейската ориентация на Сърбия и заяви, че българският бизнес ще подпомогне сръбската страна да извърви по-бързо интеграционния си път, защото е от общ интерес да превърнем Балканите в източник на стабилност и предпочитана дестинация за туристи и за инвестиции.

  Линк

Назад