Назад

КМЕТА.bg - Магистрала може да свързва София и Белград


 • Магистрала може да свързва София и Белград


   
   
  София и Белград могат да бъдат първите две балкански столици, които да се свържат с магистрала. Това предложи председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов по време на специално организирания от БТПП Българо-сръбски бизнес-форум. На него присъстваха българският президент Росен Плевнелиев и сръбският му колега Томислав Николич.
   
  "Работете заедно, произвеждайте заедно, инвестирайте от България в Сърбия и от Сърбия в България. Ние като президенти можем само да ви окуражим", заяви българският държавен глава. Той подчерта, че България ще подкрепя европейското развитие на Сърбия и изтъкна, че двете страни заедно изграждат общи проекти, както и че стартират нови инициативи с общоевропейско значение.
   
  Форумът, в който взеха участие над 100 български и 30 сръбски фирми, беше открит от двамата президенти. И Росен Плевнелиев, и Томислав Николич изтъкнаха, че потенциалът за двустранно сътрудничество в икономиката е голям и че оползотворяването му е от взаимен интерес.
   

  Линк

Назад