Назад

Komentator.bg - Президентът на Сърбия Томислав Николич е на официално посещение у нас


 • Президентът на Сърбия Томислав Николич е на официално посещение у нас


  Сръбският президент Томислав Николич пристига днес на двудневно официално посещение в България по покана на българския държавен глава. В 13.30 ч. Росен Плевнелиев ще посрещне с официална церемония своя сръбски колега на пл. "Св. Александър Невски". По-късно на "Дондуков" 2 държавните глави ще имат среща "на четири очи", след което двете официални делегации ще имат пленарни разговори. В 15.20 ч. в Гербовата зала Росен Плевнелиев и Томислав Николич ще дадат съвместна пресконференция.  
   
  По повод официалното посещение у нас на президента на Сърбия Томислав Николич, Българската търговско-промишлена палата (БТПП), съвместно с Търговско – промишлената палата на Сърбия и Посолството на Сърбия в София, организират Българо - сръбски бизнес форум, който ще се проведе на 18 септември 2013г. в централата на Палатата в София.
   
  Сърбия е важен външнотърговски партньор на страната ни, нареждайки се на 12-то място в износа на България за 2012 г. Силно влияние за това оказват предимства като географската близост, ниските транспортни разходи, близостта на езиците, както и добрите политически отношения през годините, припомнят от БТПП.
   
  От сръбска страна е проявен предварителен  интерес за сътрудничество с български партньори в следните сфери на икономиката: строителство, информационни технологии, енергетика, химическа промишленост, електротехника и металургия, селско стопанство и хранително-вкусова промишленост, текстил, машиностроене, транспорт, туризъм.
   
   

  Линк

Назад