Назад

Председателят на ТОВВ посети ТБТИК


 • Председателят на ТОВВ посети ТБТИК


   
  Председателят на ТОВВ посети ТБТИК

  IMG_2300В рамките на еднодневното си посещение в България, Председателят на Съюза на борсите и палатите в Турция (ТОВВ), Рифат Хисарджъклъоглу се срещна с представители на ръководството на Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара и част от нейните членове.  В ТОВВ членуват общо 386 борси, търговски и промишлени палати от Турция, в които пък членуват 1 300 000 фирми от цялата страна.

  Домакин на срещата бе Председателят на ТБТИК Зеки Байрам, който запозна госта с пилотния проект на Турското правителство Турски център за търговия, реализиращ се в сътрудничество с Търговския съветник към Турско Посолство в София и бизнес сдружението Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара. Констатирани бяха добрите взаимоотношения между ТБТИК и БТПП, с която си партнира успешно и ТОВВ. Зеки Байрам представи на Рифат Хисарджъклъоглу проект за популяризиране на условията за инвестиции в България, които да стигнат до бизнес средите в Турция. От своя страна Председателят на ТОВВ се обърна към турските предприемачи, като отбеляза, че се гордее с тях и с тяхната смелост да инвестират извън родината си. Хисарджъклъоглу окачестви предприемаческия дух на Турция като „soft power” и обръщайки внимание на факта, че граничния пункт Капъкуле-Капитан Андреево е вторият по обем на работа граничен пункт в света, отбеляза значимостта на България като врата към запада. Подчертавайки предимствата на съседството с България Хисарджъклъоглу отбеляза ролята на турския бизнес в България, който се явява мост и основен елемент в изграждането на добри взаимоотношения. Председателят на ТОВВ информира членовете на ТБТИК за тристранната инициатива на смесените бизнес съвети между Турция, Гърция и България и отправи покана за участие на следващия смесен бизнес форум, който ще се състои през есента в Чанаккале, Турция.

  Рифат Хисарджъклъоглу бе на посещение в България във връзка с участието му в редовното заседание на Асоциацията на Балканските Палати (АВС), домакин на което бе Председателят на БТПП, Цветан Симеонов. В общото събрание на Асоциацията участие взеха представители на палатите от България, Гърция, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Румъния, Черна Гора и Албания. По време на общото събрание Хисарджъклъоглу представи проекта за създаване на 1 000 000 работни места,  който ТОВВ  реализира в момента в Турция. Хисарджъклъоглу предложи на своите колеги от Балканите първото общо събрание на създадения в рамките на АВС Съвет на жените предприемачи да се проведе в Турция.  


  Линк

Назад