Назад

Cross - Среща между председателите на Българската и Украинската търговско-промишлени палати


 • Среща между председателите на Българската и Украинската търговско-промишлени палати


  /КРОСС/ По време на посещението си в Киев във връзка с провеждащия се там форум на международната работодателска общност, председателят на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов проведе среща с председателя на Украинската Търговско-промишлена палата (УТПП) Генади Чижиков. В срещата взе участие и зам.-председателят на УТПП Сергей Свистел, който бе неотдавна на посещение в България.
  Основните акценти в разговора бяха свързани с желанието на Украинската палата да използва опита и постиженията на БТПП, особено тези, отнасящи се до единния доброволен регистър на търговците и дейността на арбитража.
  Бе отбелязано, че ще бъде изключително полезно ползването на опита на БТПП в процеса на присъединяване на Украйна към ЕС, особено оползотворяването на възможностите на различни проекти за подобряване на бизнес средата и международните позиции на компаниите.
  Набелязани бяха и насоки за разширяване на сътрудничеството по линия на дейностите на Българо-украинската индустриална камара (БУИК).

  Линк

Назад