Назад

БНР "Хоризонт", "12+3" - Симеонов: Нямам впечатление, че претенциите на президента към бюджета са всеобхватни


 • Симеонов: Нямам впечатление, че претенциите на президента към бюджета са всеобхватни


  Интервю на Д. Якова с Ц. Симеонов
  По всички важни проблеми на нашето ежедневие ние се допитваме до бизнеса, защото тяхното чувство, досега, нямаме случай да ги е излъгало. Проблемите на бизнеса се знаят: тежката администрация, липсата на напредък по електронното правителство, бюрокрация, корупция, слаб достъп до кредити.
  Това каза в интервю за предаването „12+3” по „Хоризонт” председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТТП) Цветан Симеонов по повод анкетата сред членовете на БТТП за нуждите на бизнеса.
  Нямаме право да се уморяваме. Не бива да забравяме, че служим на обществото и да проявяваме каквато и да било склонност към умора. Напротив. Все пак нещо се раздвижва. В последното ни проучване 31% от фирмите бяха отчели положителна промяна в съкращаване на сроковете за възстановяване на ДДС. 93% от бизнеса не отчитат промяна в условията на кредитиране, въпреки че банките формално отчитат спадане на лихвените проценти.
  Според Симеонов не бива да се прави трагедия от евентуално вето върху актуализацията на бюджета от страна на президента.
  Аз не останах с впечатлението, че претенциите на президента към актуализацията на бюджета са всеобхватни. По-скоро са по определени елементи на бюджета. Бях обнадежден, че след срещата си с организациите на бизнеса той се срещна отново с представители на правителството.
  Според Симеонов вероятно е възможен компромис.
   
  Чуйте интервюто на Цветан Симеонов
   
   

  Линк

Назад