Назад

ДНЕВНИК - Анкета на БТПП показа, че търговските представители в чужбина работят по-добре


 • Анкета на БТПП показа, че търговските представители в чужбина работят по-добре


  Членовете на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) подобряват оценките си за дейността на българските търговски представители в чужбина.
   
  Делът на отличните оценки за година се е удвоил и вече 46% от предприемачите с бизнес извън страната одобряват дейността на търговско-икономическите служби към българските посолства. Това сочат резултати от анкета на БТПП сред нейните членове, проведена този месец. 
   
  Според проучването българските коммпании не използват достатъчно съдействието и услугите, които предлагат търговските представителства - 62% посочват, че не са осъществявали контакт с тях, а една трета не знаят как да ги намерят.
   
  Бизнесмените, които са запознати с услугите на търговските представителства, казват, че ги ползват най-вече за да намерят партньори в чужбина и за да получат икономическа информация за съответната държава. 
   
  Очакванията на членовете на БТПП от българските търговски служби зад граница са най-вече за съдействие за контакти с потенциални бизнес партньори, с държавни институции и бизнес организации. 
   
  Само 5% от анкетираните съобщават, че търговски представители зад граница са им отказвали съдействие.

  Линк

Назад