Назад

myPR - БТПП и Бразилско-българската търговска камара активизират сътрудничеството си


 • БТПП и Бразилско-българската търговска камара активизират сътрудничеството си


  Посланикът на България в Бразилия Чавдар Николов и председателят на Бразилско-българската търговска камара Ренато Русеф Прадо посетиха БТПП и се срещнаха с председателя на Палатата Цветан Симеонов.
  В хода на разговора Цветан Симеонов представи БТПП и развиваните от дирекциите и отделите й дейности, запозна гостите с доброволното членство в Палатата.
  По време на срещата бе обсъдена възможността за размяна на бизнес делегации между България и Бразилия. Председателят на БТПП отчете като проблем липсата на клъстери в България, които да отговорят на мащабите и изискванията на бразилските фирми. Той констатира, че в ситуацията на икономическа криза се забелязва спад в интереса на компаниите към панаирите и изложбите, както и към бизнес пътуванията.
  „Все пак, интересът към Бразилия е голям и при посещение на делегация, било то в отговор на визитата у нас на президента на Бразилия Дилма Русеф или на посещения на представители на други държавни институции, се надяваме да има продължение на доброто начало, което беше поставено“, отбеляза Цветан Симеонов. Според него, ще бъде полезно бизнес-делегацията в Бразилия да се съчетае с посещение на други сериозни търговски партньори на България в региона като Аржентина, Чили и др. Съществува огромен потенциал за развитието на икономическите ни отношения, за което трябва да се работи активно и от страна на българските дипломати и търговски представители, добави той.
  Цветан Симеонов изрази от страна на БТПП готовност за съвместни действия с Бразилско-българската търговска камара с цел подобряване на двустранните взаимоотношения. 

  Линк

Назад