Назад

MyPR - Посланикът на Корея посети БТПП


 • Посланикът на Корея посети БТПП


  Новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Република Корея у нас Шин Мен-хо посети БТПП и се срещна с ръководството на Палатата. От българска страна в срещата участваха председателят на БТПП Цветан Симеонов и зам.-председателят Георги Стоев. По време на срещата бяха дискутирани бъдещи съвместни инициативи между посолството и БТПП.
   
  Посланик Шин Мен-хо заяви, че негова задача и първи приоритет е да съдейства за развитието на икономическите отношения между Корея и България.
   
  Цветан Симеонов запозна госта различните дейности на Палатата и му предостави информационни материали за тях.
   
  Обсъдена бе темата за организиране на съвместно събитие между търговския отдел на посолството на Корея и БТПП, посветено на възможностите за бизнес с Корея. БТПП ще уведоми допълнително заинтересованите участници от българска страна.
   
  Основните икономически сфери на сътрудничество между двете страни са в областта на енергетиката, хранително вкусовата промишленост, напитки и др.
   
  Зам.-председателят на БТПП Георги Стоев, който е и председател от българска страна на Българо-корейски комитет при БТПП, запозна госта с дейността на комитета.  

  Линк

Назад