Назад

ФОКУС - Цветан Симеонов, БТПП: Все още има откази за съдействие от страна на СТИВ към българския бизнес


 • Цветан Симеонов, БТПП: Все още има откази за съдействие от страна на СТИВ към българския бизнес


  София. Все още съществуват откази за съдействие от страна на Службата по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) към българските компании. Това заяви председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов по време на днешната годишна среща на СТИВ, на която присъстват представители на Министерство на икономиката и енергетиката и на работодателските организации, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Цветан Симеонов посочи, че търговската палата има свое проучване относно работата на СТИВ, тъй като в бизнеса цифрите говорят. „Вярно е, че не всички български бизнесмени отиват с готово решение, ясно е, че не всички българските бизнесмени са обучени в правенето на външна икономическа политика”, коментира председателят на БТПП. Той призова българските представители в СТИВ да проявяват още толерантност към исканията на българските компаниите. Като друг проблем, който трябва да бъде решен, Цветан Симеонов посочи фактът, че е голямо числото на фирмите, които не знаят за СТИВ. 
  „Хубаво е министерството да даде средства и за реклама на СТИВ, защото българският бизнес да разбере какво прави СТИВ. В момента 33% от българските фирми не знаят как да ги намерят”, посочи председателят на търговската палата. Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев определи като изцяло недопустимо това да има отказа за съдействие от страна на СТИВ. 
  „Не може обаче и СТИВ да ги ползваме като информационен бюлетин. За това има интернет”, подчерта Стойнев. Неговото изказване бе последвано от ръкопляскания от страна на членовете на СТИВ,които присъстват на срещата. 
  Ванина НЕДКОВА

  Линк

Назад