Назад

Откриха Българо-румънската търговска камара


 • Откриха Българо-румънската търговска камара


  София. С официална церемония в посолството на Румъния в София, във вторник бе отбелязано откриването на Българо-румънската търговска камара, съобщават от Българската търговско-промишлена палата. На събитието присъстваха дипломати, представители на деловите среди и местните власти.
   
  "Българската търговско-промишлена палата приветства идеята и се надява на добро бъдещо сътрудничество с камарата и активна дейност", подчерта в изказването си председателят на БТПП Цветан Симеонов и коментира, че след откриването на Дунав мост 2 създаването на смесената камара е още един „мост" за сътрудничеството между двете страни.
   
  „Няма нищо страшно, че част от туристическия поток от Румъния се насочва към България; няма нищо страшно, че някои български фирми изнасят част или цялото си производство в Румъния. Това ще има чудесен ефект за вбъдеще - ще накара правителствата да се състезават за създаване на по-добри условия за бизнес и ще накара бизнесмените да се състезават по добро обслужване и по добри услуги на гражданите. Тази конкуренция ще направи по-силни икономиките на двете страни", заяви Цветан Симеонов.

  Линк

Назад