Назад

Становището на БТПП относно правителствените мерки


 • Становището на БТПП относно правителствените мерки

   

  Българската търговско-промишлена палата подкрепя мерките на правителството за младежка заетост, но намира за прибързано предложението за увеличаване на минималната работна заплата. Становището изрази главният секретар на организацията Васил Тодоров пред социалния министър Хасан Адемов и финансовия министър Петър Чобанов. Бизнесът смята за неприемливо да се определя размер на минималното работно възнаграждение без предварителна оценка на въздействието, а това задължително трябва да се прави на базата на обективни критерии.

  БТПП настоява за запазване на данъчната тежест и е против всякакви предложения за промени в тази област, тъй като трябва да има предвидимост на бизнес средата. Наред с предложените мерки в т.нар. План „Орешарски“, трябва да се обърне внимание на въвеждането на електронното правителство, което беше обявено за приоритет и получи подкрепа от работодателските и синдикални организации и не трябва да спира работата по него, категоричен е Васил Тодоров.

  Той отбеляза, че в обсъждания план отсъства борбата с корупцията, включително тази на средно ниво, която независимо от политическите промени и смените на управляващите партии остава и реално оказва натиск върху бизнеса. Главният секретар лансира още веднъж и идеята на БТПП, на която все още държавната власт не е откликнала, за безплатна информационна система с актуалните нормативни актове.

   


  Линк

Назад