Назад

Среща с южнокорейската фирма „Ию Съндей“ АД


 • Среща с южнокорейската фирма „Ию Съндей“ АД


  Представители на южнокорейската фирма „Ию Съндей“ АД, занимаваща се основно с предоставяне на услуги, свързани със соларни електроцентрали, посетиха БТПП и разговаряха с председателя на Палатата Цветан Симеонов за бъдещите планове на компанията.
  Управителят на „Ию Съндей“ АД Джонгсу Сул и Михаела Драманска, маркетинг специалист, представиха намеренията си за производство на сертифицирани биопродукти от растителен и животински вид около вече съществуващите соларни електроцентрали на компанията в България. Такива централи „Ию Съндей“ АД е изградила на 5 места в страната - в с. Самоводене, община Велико Търново; в с. Златарица, община Златарица, област Велико Търново; в Сливен, в с. Остър камък, община Харманли, област Хасково и в с. Катуница, община Садово, област Пловдив.
  Акцент в разговора между Джонгсу Сул и Цветан Симеонов бе сътрудничеството с отделните общини, където компанията е инвестирала за намиране на свободни терени за разгръщане на производство на биофуражи и изграждане на биоферми за кокошки и производство на яйца, което ще подпомогне биоземеделието в съответния район и увеличаването на заетостта. 
  Цветан Симеонов изрази от страна на БТПП готовност за сътрудничество. Палатата ще окаже съдействие за намиране на подходящи експерти по земеделие и износ на биопродукти. 
   

  Линк

Назад