Назад

БТПП на конференция на Международна конференция на труда


 • БТПП на конференция на Международна конференция на труда


  11 Юни, 2013 07:37 0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА  271
   
  Стефанаки
  Йоанис
   
  В 102-та Международната конференция на труда (МКТ) в Женева се включва и председателят на БТПП Цветан Симеонов, съобщиха от организацията.
   
  В рамките на конференцията, която продължава до 20 юни, той ще представлява българските работодатели като делегат, заедно с включилите се по-рано членове на делегацията: Ивелин Желязков, директор "Тристранно сътрудничество" в АИКБ, в качеството заместник-делегат, и Васил Тодоров, главен секретар на БТПП, в качеството на съветник.
   
  На 13 юни на МКТ председателят на БТПП ще изнесе доклад от името на всички национално представителни работодателски организации с фокус върху тристранния диалог в България.
   
  В Женева, по време на 102-та Международна конференция на труда, се проведе двустранна среща между главния секретар на Международната организация на работодателите (МОР) Брент Уилтън и главния секретар на БТПП Васил Тодоров.
   
  В рамките на срещата Брент Уилтън беше запознат с икономическата ситуация в България и със състоянието на социалния диалог. Беше дискутиран и въпросът относно противоконституционните промени в Закона за имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности. Главният секретар на МОР изрази подкрепа на позицията на българските  работодателски организации срещу тези промени и потвърди готовността на МОР да отнесе казуса за разглеждане на международно равнище - в рамките на Международната организация на труда.

  Линк

Назад