Назад

Република Мавриций - представяне на инвестиционни възможности


 • Бизнес сътрудничество между България и Мавриций

  Възможностите за инвестиции в островната държава Маврций бяха представени днес в Българската търговско-промишлена палата. Двете страни ще започнат по-тясно бизнес сътрудничество. Вицепремиерът на страната Рамакришна Ситханен не скри задоволството си от предстоящите бизнес сделки.

  Източник http://www.ebfbusiness.tv/index.php?page=news&type=11&id=12194


  Линк

 • Инвестиционните възможности в Република Мавриций

  София /КРОСС/ Ако досега знаехме Мавриций само като туристическа дестинация, от днешното представяне пред членовете на БТПП на икономическите възможности като финансов център за инвестиции в Индия и Китай, сега виждаме, че една относителна малка икономика трябва непрекъснато да представя своя потенциал.

  В БТПП днес гостува заместник министър-председателя и министъра на финансите и икономическото развитие на Мавриций д-р Рамакришна Ситханен, който преди това се беше срещнал с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Двамата министри на финансите са коментирали възможностите за подписване на Спогодба за избягване на двойно данъчно облагане между двете държави, съобщиха от БТПП.

  Срещата с представителите на тази малка, но изключително бързо развиваща се страна, която е на 17 място сред 173 в проучването на Световната банка за условия за правене на бизнес за 2010 г., показа, че предоставянето на добри условия за инвестиции и правене на бизнес е важно за всяка страна на кръстопът, каквато е и България - каза председателят на БТПП г-н Цветан Симеонов.

  Има една знаменателна подробност, делегацията на Мавриций, която е на краткотрайна представителна визита в страни от Европейския съюз, пристигна от Париж в София, и от тук замина за Лондон. Само за това, че доживяхме това време, да сме в една група с Франция и Англия, си заслужава човек да работи в икономическата сфера - заключи г-н Симеонов.
  Членовете на делегацията от Мавриций, представиха възможностите за предприемачески инициативи и поискаха информация за българските производители в областта на хранителната и винарската промишленост. В рамките на посещението беше установено сътрудничество с търговската палата на Мавриций и се подготвя посещение на българска делегация в републиката.

  /АБ/


  Линк

 • 3% данък печалба за наши фирми в Мавриций

  3% данък печалба, 3 дни за регистрация на фирма и свободно изнасяне на печалбите от страната предлагат инвестиционните възможности на островната държава Мавриций. Вчера възможностите за бизнес в страната бяха представени от вицепрезидента и министър на финансите на републиката Рамакришна Ситанен пред наши предприемачи в Българската търговско-промишлена палата.

  Островът, който се намира източно от Африка, се е превърнал в най-големия инвеститор в Индия.

  "Само през последните 3 години, откакто либерализирахме бизнес климата в страната, са регистрирани 38 000 чуждестранни компании от сектора на комуникациите, фармацевтичната промишленост, телекомуникациите и други", похвали се Ражу Джаду, изпълнителен директор на Агенцията за инвестиции на Мавриций.
  Виж материала в  monitor.bg


  Линк

Назад