Назад

БТПП и Хасан Адемов обсъдиха социалния диалог


 • БТПП и Хасан Адемов обсъдиха социалния диалог


  3 Юни, 2013 20:22 1 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА  944
   
  Стефанаки
  Йоанис
   
  „БТПП държи на това да бъде възстановен тристранния диалог максимално бързо и пътят е привеждане на законодателството в съответствие с Конституцията и с изискванията на международни конвенции, по които България е страна, в това число и за свободата на сдружаването.“ Това заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов пред социалния министър Хасан Адемов, с когото проведе среща в МТСП.
   
  Цветан Симеонов припомни, че в предизборния период всяка една от парламентарно представените политически сили в 42-то Народно събрание даде индикации, че това ще бъде направено, припомнят от БТПП. Председателят на БТПП съобщи, че в качеството на координатор на всички работодателски организации, този година, е изпратил до политическите сили проектозакон, предвиждащ връщане в съответствие с разпоредбите на Конституцията на Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор.
   
  „На четирите парламентарно-представени политически сили сме го изпратили. Очакваме просто реакция. Надявам се да има единодушие при гласуването на този закон. Така би трябвало, ако си спазват обещанията политическите сили“, добави Цветан Симеонов.
   
  Сред повдигнатите от него въпроси пред министър Адемов са и поставяните отдавна искания от работодателите за това да има обективен подход към определянето на минималната работна заплата и към минималните осигурителни прагове, както и  да има по-гъвкав пазар на труда.........

  Линк

Назад