Назад

Бизнесът ще оценява новите министри по делата им


 • Бизнесът ще оценява новите министри по делата им


  17:45 | 29.05.2013 | 
   
   
  Заявените управленски приоритети и намерения от Пламен Орешарски заслужават подкрепа, коментира председателят на БТПП Цветан Симеонов. Според него в програмата на новия премиер бизнесът получава отговор на най-важните въпроси, които повдига през последните години -  за намаляване на административната тежест; за контрол върху неплащането и укриването на данъци; за сериозен контрол и борба със съществуващите монополи и недопускане на изкуствени монополи; за повече свобода на бизнеса. По думите на Симеонов това е изключително важно, за да може предприемаческата инициатива да намери своята изява.
   
  Председателят на БТПП обърна внимание на това, че Орешарски и новото правителство обещават предвидимост на икономическата политика, което е от особена важност както за чуждестранните инвеститори, така и за българските предприемачи.
   
  „В днешното изявление на г-н Орешарски не чухме споменаване на необходимостта от възобновяване на тристранния диалог, но доколкото има изявления в този смисъл, ние се надяваме това да бъде спазено“, каза още Цветан Симеонов и припомни, че всички парламентарно представени партии предизборно обещаха да възстановят предишните разпоредби в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор, така че да не се нарушават Конституционни разпоредби и задължения на България по международни актове, главно в спазването на свободата на сдружаване.
   
  По думите на председателя на БТПП бизнесът би подкрепил и социалната част от предложената програма, включваща повече грижи за пенсионерите, за децата, младежите и насърчаване на раждаемостта.
   

  Линк

Назад