Назад

Бизнесът настоява: Спешно трябва да се възстанови тристранният диалог


 • Бизнесът настоява: Спешно трябва да се възстанови тристранният диалог


   

  21:29 | 25.05.2013
   
  Автор: Лили Бончева
   
  По най-бързия начин трябва да се възстанови тристранният диалог (между правителството, синдикатите и бизнеса - бел.авт.). Това е важно за нас, каза председателят на Българската търговско-промишлена палата (Бизнесът настоява: Спешно трябва да се възстанови тристранният диалог пред ПИК в отговор на въпрос кои трябва да са основните приоритети на новия кабинет, който и да е той.
   
  Според шефа на БТПП напрежението в обществото не е отминало и един такъв изпитан форум като Националния съвет за тристранно сътрудничество ще бъде само от полза за решаването на най-неотложните проблеми на българското общество, в голямата си част имащи социални измерения.
   
  Симеонов сподели, че е нужно да бъде възстановено конституционното звучене на закона за обявяване на имуществото на администрацията от публичния сектор. "България не трябва да се опитва да въвежда принципи, непознати за пазарната икономика, а именно - само част от бизнесмените да обявяват в интернет своите активи и да се поставят в по-неблагоприятно конкурентно положение в сравнение с хора от същия сектор без такива задължения", коментира председателят на БТПП.
   
  "Принципът за въвеждането на тази прозрачност трябва да е ясен за обществото - че се въвежда за средствата, събрани в бюджета, и за лицата, които ги изразходват или чиито решения са свързани с изразходването им", категоричен е Симеонов.
   
  Коментара на г-н Симеонов за акцентите от програмата с икономически мерки на номинирания за премиер от "Коалиция за България" Пламен Орешарски, добила известност като "План Орешарски", може да прочетете тук.
   
  Очаквайте пълния текст на интервюто с шефа на БТПП утре (26 май) в ПИК!
   

  Линк

Назад