Назад

Бизнесът се обяви за спешни мерки в икономиката


 • Бизнесът се обяви за спешни мерки в икономиката


   

  Запазване на сегашните данъци, въвеждане на електронно правителство, борба с корупцията и възстановяване на тристранния диалог – това са спешните задачи, които стоят пред новото правителство, категорични са от бизнеса. Следващият кабинет трябва да ускори и работата по усвояването на европейските фондове и да договори успешно новите оперативни програми.
   
  Според фирмите по време на предизборната кампания партиите са излъчили доста противоречиви сигнали, които са объркали както българските, така и чуждите инвеститори.
   
  Синдикатите настояват за необлагаем минимум от 310 лв., който според тях ще остави веднага 350 – 400 млн. лв. в джоба на хората, те ще ги похарчат, а това ще стимулира икономиката.
   
  За работодателите пък е по-важно да се подобрят условията за бизнес, откъдето ще дойдат повече пари в бюджета.
   
  Като най-важни задачи компаниите посочват въвеждането на електронното правителство, намаляването на корупцията и възстановяването на тристранния диалог. Фирмите настояват и за по-малко разрешителни режими и такси.
   
  Най-важното за съживяването на икономиката обаче е компаниите да произвеждат и да изнасят повече, да имат по-добър достъп до обществени поръчки и до европейските програми.

  Линк

Назад