Назад

Ръководството на Българската търговско-промишлена застава зад всеки ход на властта, който ще носи полза на бизнеса. Това е казал председателят Цветан Симеонов на среща с кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщиха от пресцентъра на БТПП. Поводът е предлож


 • Цветан Симеонов: Приветстваме решението на Столична община да облекчи бизнеса с такса за сметта


   
  Ръководството на Българската търговско-промишлена застава зад всеки ход на властта, който ще носи полза на бизнеса. Това е казал председателят Цветан Симеонов на среща с кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщиха от пресцентъра на БТПП. Поводът е предложението на общински съветници за намаление от 16.7% на таксата за битови отпадъци за нежилищни имоти на предприятията и офисите на територията на столицата. По този начин таксата за фирмите ще намалее от 12 на 10 промила върху отчетната стойност на имотите. В срещата са взели участие и председателят на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева и председателят на Столичния общински съвет Адрей Иванов.
  "Има и други решения в новия бюджет на Столична община в полза на бизнеса", е казала Фандъкова. Тя е определила инициативите за изграждане на възлови кръстовища на две нива и за продължаване доизграждането на Софийското метро с европейски средства, като инициативи с дълготраен ефект за концентрираните в столицата най-много фирми.
  Председателят на БТПП е напомнил, че над 19 хил. от членовете на палатата са с регистрация от София-град и София.област. В един бъдещ меморандум между Столична община и БТПП ще залегнат идеите за участие на представители на бизнеса в гъвкави форми на сътрудничество с местните власти. Подобно предложение е идеята за създаване на Консултативен съвет по икономическото развитие или друга постоянно работеща форма за обсъждане на най-важните въпроси за работа между бизнеса и общинските власти. Като пример за обсъждане нормативните актове на общината и за даване на становища и кандидатстване по екологични проекти. 

  Линк

Назад