Назад

Фандъкова: Безработицата от 3,6% в София показва, че сме на прав път


 • Фандъкова: Безработицата от 3,6% в София показва, че сме на прав път


   

  Отчетената безработица от 3,6% в София показва, че ние сме на прав път, като този нисък процент се дължи на самия бизнес. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова на Българо-румънски бизнес форум в Българската търговско-промишлена палата (БТПП), предаде „Фокус”.
   
  Фандъкова приветства с „добре дошъл” кмета на Букурещ Сорин Опреску и отбеляза, че основната цел на посещението на румънската делегация у нас е именно създаването на условия за съвместни работни срещи между представителите на бизнеса на двете държави.
   
  „Бизнес връзките между Букурещ и София са били винаги здраво свързани, а градската управа и на двата града трябва да се стреми да подпомага бизнеса и да създава добри условия за правене на бизнес в условията на финансова криза”, отбеляза кметът на Столична община и подчерта, че „най-важното за нея е да има работа за хората”.
   
  По думите на Фандъкова общините София и Букурещ трябва да се възползват от европейската солидарност и да привлекат инвестиции, които да бъдат насочени към и подобряване на живота на хората.
   
  Йорданка Фандъкова открои основните успехи на Столична община чрез усвояването на европейски пари, сред които е изграждането на втория лъч на метрото в София и продължаващото разширение.
   
  „През последните години София се превърна в строителна площадка, но аз си мисля, че това е за добро”, коментира столичният кмет.
   
  Приоритет на Столична община е създаването на модерен градски транспорт, допълни Фандъкова. През тази година общината ще закупи 20 нови трамвая, 50 тролейбуса и над 120 нови автобуса, като средствата за това са осигурени по ОП „Околна среда”.
   
  „Актуална тема за Столична община е именно сигурността в града, като решението на потребителите се намира в инвестиции по отношение на уличното видеонаблюдение”, отбеляза Фандъкова.
   
  Кметът покани румънските туристи у нас, като заяви, че през последните години София се е превърнала в една привлекателна туристическа дестинация, която предлага интересни културни маршрути. Йорданка Фандъкова подчерта, че в последните дни общината е направила още едно усилие да подпомогне бизнеса като за трети път от последните години е предложила намаление на таксата за тротоарно право.
   
  На форума присъстват и кметът на Букурещ Сорин Опреску и Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.
   
   

  Линк

Назад